În ce condiții poate fi considerat un cosmetic ca având “efect SPF”? - Avocati-md.com
  • Acasă
  • Întrebări
  • În ce condiții poate fi considerat un cosmetic ca având “efect SPF”?

În ce condiții poate fi considerat un cosmetic ca având “efect SPF”?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
1

19.01.2025

Unele creme pretind că oferă protecție solară (SPF). Ce exigențe legale există pentru a scrie pe ambalaj “SPF 30” și cum pot dovedi gradul de protecție?

Răspuns 19.01.2025
Data răspunsului: 19.01.2025

Pentru a reclama “SPF 30” sau alt factor de protecție UV, produsul trebuie să conțină filtre solare aprobate, listate ca atare și testate conform metodelor standard (de ex. metoda in vivo/in vitro validată). Legea cosmeticalelor prevede că numai filtrele UV admise în anexe pot fi folosite. Compania trebuie să dețină rapoarte de laborator care atestă capacitatea de a bloca un anumit procent de raze UVB/UVA. Afirmații exagerate (“100% protecție totală”) sunt considerate înșelătoare. Autoritatea de supraveghere poate cere documentația testelor. Fără dovezi concludente, mențiunea SPF e considerată nelegală și atrage interdicția de comercializare. Astfel se garantează că produsele de protecție solară chiar oferă nivelul indicat.

Похожие вопросы

Cum se poate retrage voluntar un produs de pe piață?

Nu sunt răspunsuri
18.01.2025
Producătorul descoperă o problemă de stabilitate la un lot de creme deja distribuite. Poate face retragere voluntară? Ce presupune asta și ce comunicări trebuie date autorităților și magazinelor?
0
0
2
Afișați tot