Cine moștenește dacă defunctul nu are rude apropiate? - Avocati-md.com

Cine moștenește dacă defunctul nu are rude apropiate?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
0

29.01.2025

Dacă persoana decedată nu are copii, părinți ori frați/surori și nici un testament, există rude mai îndepărtate, cum e un văr de gradul doi. Pot moșteni aceștia?

Răspuns 29.01.2025
Data răspunsului: 29.01.2025

Dacă primele clase de moștenitori lipsesc (copii, soț, părinți, frați), moștenirea se deschide pentru rudele mai îndepărtate: unchi, mătuși, veri etc., în ordinea claselor stabilite de lege. De exemplu, veri de gradul doi pot fi chemați la moștenire dacă nu există moștenitori din clasele anterioare. Este necesar să probeze rudenia (acte de stare civilă care să demonstreze linia genealogică). Dacă nici astfel de rude nu apar, succesiunea devine vacantă și revine statului. Dar atâta timp cât vărul demonstrează că e ruda cea mai apropiată în viață, va avea vocație la moștenire, împărțind cu alți veri de același grad, dacă există.

Похожие вопросы

Ce se întâmplă cu datoriile defunctului?

Nu sunt răspunsuri
03.12.2024
Vreau să știu dacă moștenitorii trebuie să plătească toate datoriile defunctului și până la ce limită. Pot fi obligați să dea din propriile bunuri?
0
0
0

Cine sunt moștenitorii rezervatari?

Nu sunt răspunsuri
06.01.2025
Există o „cotă rezervatară” despre care se vorbește în moșteniri. Dacă cineva e scos din testament, poate totuși să primească ceva pe baza legii?
0
0
0

Ce înseamnă dezbaterea succesiunii la notar?

Nu sunt răspunsuri
22.12.2024
Când decedează cineva, moștenitorii trebuie să meargă la notar pentru “dezbaterea succesiunii”. În ce constă acest proces și ce acte se emit la final?
0
0
0
Afișați tot