Adresați-vă unui avocat o întrebare gratuită la Călăraşi în Moldova

Dacă persoana decedată nu are copii, părinți ori frați/surori și nici un testament, există rude mai îndepărtate, cum e un văr de gradul doi. Pot moșteni aceștia?

Mergi la răspuns

Unii vor să doneze un bun abia pentru momentul decesului, fără a face testament. E valid acest tip de donație “mortis causa” în Moldova?

Mergi la răspuns

Dacă suspectăm că defunctul, la momentul redactării testamentului, nu era lucid, se poate anula testamentul pentru lipsă de discernământ?

Mergi la răspuns

Am trăit în concubinaj 10 ani, dar nu ne-am căsătorit. În caz de deces, pot moșteni ceva? Codul civil prevede ceva pentru partenerii necăsătoriți?

Mergi la răspuns

Defunctul achitase un leasing auto dar nu finalizase contractul. Moștenitorii pot prelua leasingul? Sau lichidatorul reia autoturismul?

Mergi la răspuns

Dacă am 3 copii moștenitori și un singur imobil, cum se împarte efectiv, având toți drept la cotă parte? Se poate adjudeca unui singur moștenitor?

Mergi la răspuns

Testatorul poate lăsa un bun, dar impune o sarcină (de ex. să plătească o sumă unei persoane). E obligatorie? Ce se întâmplă dacă moștenitorul nu o respectă?

Mergi la răspuns

Există o „cotă rezervatară” despre care se vorbește în moșteniri. Dacă cineva e scos din testament, poate totuși să primească ceva pe baza legii?

Mergi la răspuns

La decesul testatorului, notarul trebuie să citească sau să “publice” testamentul. Ce implică această publicare și cine are dreptul să asiste?

Mergi la răspuns

Nu am depus declarație scrisă la notar, dar locuiesc în casa defunctului, achit impozite și am vândut o parte din bunurile lăsate. E considerat că am acceptat moștenirea?

Mergi la răspuns