Rezilierea voluntară a unui arbitraj: se poate abandona cazul? - Avocati-md.com

Rezilierea voluntară a unui arbitraj: se poate abandona cazul?

Nu sunt răspunsuri

Întrebare

0
0
2

13.11.2024

Am pornit un arbitraj, dar am ajuns la o înțelegere parțială cu cealaltă parte. Putem să oprim complet arbitrajul și să nu mai cheltuim timp și bani? Ce se întâmplă cu onorariile deja achitate?

Răspuns 13.11.2024
Data răspunsului: 13.11.2024

Da, părțile pot renunța la procedura arbitrală oricând, semnând un acord de încetare. Tribunalul arbitral închide dosarul printr-o ordonanță de încetare, confirmând că nu mai există litigiu. Regulile arbitrale pot prevedea restituirea parțială a taxelor în funcție de stadiul procedurii. Dacă arbitrii au depus deja un efort substanțial, e posibil să păstrați doar o parte minimă a taxei. De asemenea, tribunalul poate emite o hotărâre de consimțământ, dacă părțile solicită să fie consemnat acordul. Dar dacă preferați să-l închideți pur și simplu, este suficientă o cerere comună de renunțare. Astfel, arbitrajul se încheie fără o decizie pe fond, iar cheltuielile sunt de obicei împărțite potrivit acordului de renunțare.

Похожие вопросы

Procura pentru reprezentare în arbitraj

Nu sunt răspunsuri
22.11.2024
Pot împuternici o persoană să mă reprezinte într-o procedură arbitrală printr-o procură notarială, la fel ca în instanță, sau există o formă specială de mandat?
0
0
0

Tribunalul arbitral poate ordona daune punitive?

Nu sunt răspunsuri
27.11.2024
În anumite jurisdicții (precum SUA) există conceptul de punitive damages. Dacă am prevăzut lege americană într-un contract cu arbitraj la Chișinău, arbitrii pot acorda astfel de daune punitive?
0
0
2

Care e rolul mediatorului într-o mediere comercială?

Nu sunt răspunsuri
29.12.2024
Am fost sfătuit să încerc medierea într-un conflict cu un partener de afaceri. Vreau să înțeleg însă ce face exact un mediator: se comportă ca un judecător care decide, sau doar facilitează discuțiile?
0
0
1
Afișați tot